ГоловнаСвіт

Ізраїль вимагає від України пояснити підтримку антиізраїльської резолюції в ООН

Представники МЗС Ізраїлю вже розмовляли на цю тему з послом Великобританії.

Ізраїль вимагає від України пояснити підтримку антиізраїльської резолюції в ООН

Прем'єр-міністр і міністр закордонних справ Ізраїлю Біньямін Нетаньяху розпорядився викликати послів низки країн на бесіду, де в жорсткій формі від них вимагатимуть пояснень з приводу голосування в РБ ООН.

Йдеться про послів країн, з якими в Ізраїлю є дипломатичні відносини: Китаю, Франції, Росії, США, Єгипту, Японії, Нової Зеландії, України та Уругваю, повідомляє "Дев'ятий канал".

Видання зазначає, що сьогодні вранці представники МЗС Ізраїлю вже розмовляли на цю тему з послом Великобританії.

Зустрічі з послами інших країн повинні пройти сьогодні.

Нагадаємо, напередодні Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, в якій йдеться про те, що створення Ізраїлем поселень на окупованій палестинській території "не має юридичної сили і є кричущим порушенням міжнародного права". За резолюцію проголосували Україна, Росія, Франція, Великобританія, Іспанія, Нова Зеландія, Японія, Малайзія, Сенегал, Уругвай, Венесуела, Ангола і Єгипет. Єдиним членом Радбезу, що утримався, були США.

Авторами документа є Малайзія, Нова Зеландія, Сенегал і Венесуела.

Ізраїль вже відкликав послів із Сенегалу та Нової Зеландії, припинив надання допомоги Сенегалу, призупинив фінансування низки програм ООН та скасував візит прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram