ГоловнаСвіт

Німеччина збільшить кількість висланих мігрантів у 2017 році

На спрощення процедури добровільного виїзду влада додатково виділяє 40 млн євро.

Німеччина збільшить кількість висланих мігрантів у 2017 році
Томас де Мезьер
Фото: EPA/UPG

У 2017 році кількість мігрантів, що залишили Німеччину, має сильно збільшитися, заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag.

За його словами, в цьому році показник виріс багато в чому завдяки спрощенню процедури добровільного виїзду. На ці цілі передбачено додатково виділити 40 млн євро, додав міністр, повідомляє DW.

Крім того, де Мезьєр знову повторив свою пропозицію обмежити доступ до соціальних виплат і прискорити депортацію тих мігрантів, особистості яких складно встановити і які не сприяють цьому.

Де Мезьєр також заявив, що режим посиленого прикордонного контролю на кордоні з Австрією, який закінчується в лютому 2017 року, буде продовжено "на багато місяців". Раніше він називав цю межу "критичною ділянкою нелегальної міграції до Німеччини".

Нагадаємо, в Німеччину за останні роки прибули близько мільйона іммігрантів. В одному лише 2015-му році 900 тис. осіб спробували отримати статус біженця. У країні діють програми, спрямовані на надання мігрантам притулку і допомоги в адаптації на новому місці.

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що частині мігрантів доведеться покинути Німеччину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram