ГоловнаСвіт

У Польщі опозиція вимагає доступу ЗМІ до Сейму і переголосування

Біля Конституційного суду країни проходить мітинг.

У Польщі опозиція вимагає доступу ЗМІ до Сейму і переголосування
Фото: EPA/UPG

Парламентська опозиція вимагає від влади негайного допуску журналістів до парламенту, а також переголосування законів, які правляча партія "Право і Справедливість" прийняла самостійно, без допуску інших партій.

Про це повідомляє "Украінформ".

Про це лідери опозиційних партій, а також Комітету захисту демократії заявили під час мітингу під Конституційним судом Польщі.

"Ми вважаємо, що є дуже багато сумнівів, що стосується кворуму і заборони участі депутатів (від опозиції, - ред.) у цьому засіданні. Потрібно повторити це засідання Сейму",- заявив лідер Польської селянської партії Владислав Косіняк-Камиш.

Лідер партії "Сучасна" Рішард Петру підкреслив, що влада повинна зробити крок назад.

"Вони усвідомлюють, що засідання клубу PiS, яке несподівано перетворилося на парламентське засідання, є нелегальним з двох причин: невідомо, чи була в залі достатня кількість депутатів для кворуму, і по-друге - не всі депутати могли зайти в зал",- сказав Петру.

За його словами, таким чином влада не прийняла бюджет, а це означає, що президент може розпустити парламент.

Нагадаємо, опозиціонери заблокували роботу польського Сейму через обмеження кількості журналістів на парламентських слуханнях. Їхній протест в п'ятницю призвів до того, що голосування бюджету відклали.

Глава МВС Польщі звинуватив опозицію у спробі захоплення влади. Зі свого боку, президент країни Анджей Дуда запропонував виступити в ролі посередника у вирішенні цього конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram