ГоловнаСвіт

У Білому домі заявили про можливе особисте втручання Путіна у вибори президента США

Прес-секретар Обами заявив, що "тільки справді можновладні представники уряду РФ могли схвалити ці дії".

У Білому домі заявили про можливе особисте втручання Путіна у вибори президента США
Белый дом
Фото: EPA/UPG

У Білому домі допустили, що президент РФ Володимир Путін міг бути особисто залучений у кампанію втручання у вибори президента США.

Про це повідомляє BBC.

"Усе, що ми знаємо про те, як функціонує Росія і як Путін контролює уряд, наводить на думку про те, що коли мова йде про таке значне кібервторгнення, як це, ми говоримо про найвищі щаблі уряду, - заявив радник американського президента Барака Обами Бен Родс. - І, врешті-решт, Володимир Путін - це той представник (російської) влади, який відповідає за їхні дії".

За даними Associated Press, прес-секретар американського президента Джош Ернест, коментуючи ситуацію, нагадав про висновки американських спецслужб, згідно з яким "тільки справді можновладні представники російського уряду могли схвалити ці дії". Ернест сказав, що згадка "можновладних чиновників" не є чимось невизначеним. "Це досить очевидно", - зазначив він.

Напередодні NBC News, посилаючись на можновладних співробітників американських спецслужб, розповів про "особисту участь" Путіна в кампанії з втручання у вибори президента США. Телеканал навів дані американської розвідки, яка "з високим рівнем упевненості" припустила, що Путін міг особисто приймати рішення, що робити з украденою хакерами інформацією про Демократичну партію США.

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав ці звинувачення "смішною нісенітницею".

Нагадаємо, що 7 жовтня США офіційно звинуватили Росію у втручанні у вибори президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram