ГоловнаСвіт

Саманта Пауер - Росії: "Вам що, взагалі не знайоме почуття сорому?"

Посол США порівняла ситуацію в Алеппо з геноцидом.

Саманта Пауер - Росії: "Вам що, взагалі не знайоме почуття сорому?"
Саманта Пауэр
Фото: EPA/UPG

Представник США при ООН Саманта Пауер різко розкритикувала режим Башара Асада в Сирії, Росію та Іран за ситуацію в Алеппо.

У вівторок, 13 грудня, відбулося екстрене засідання Радбезу ООН, на якому Пауер порівняла захоплення міста сирійською армією, яку підтримують Росія і Іран, з геноцидом.

"Режим Асада, Росія і Іран - ваші сили і посередники здійснюють ці злочини, ваші бочкові бомби, міномети і авіаудари дозволили проасадівським угрупованням затягнути зашморг навколо десятків тисяч мирних жителів. Три члени ООН затягують петлю навколо мирних громадян. Вам повинно бути соромно, але, судячи з усього, це тільки додає вам сил, і ви плануєте наступну наступальну операцію. Вам що, взагалі не знайоме почуття сорому? Коли вбивають дитину, коли розстрілюють людей, вам не стає страшно? Ви все одно готові брехати і виправдовувати це?" - заявила вона.

Російський постпред Віталій Чуркін у відповідь заявив, що Пауер поводиться так, "ніби вона Матір Тереза", і порадив не звалювати всю відповідальність за те, що відбувається, на сирійський уряд і Росію.

Чуркін також сказав, що сирійські повстанці погодилися повністю покинути східні райони Алеппо.

Раніше російське міністерство оборони заявило, що в результаті наступу сил Асада з Алеппо втекли близько 100 тисяч осіб, а решта 2 тисячі повстанців повністю оточені. Згідно з даними російських військових, 98% території Алеппо контролюють сирійські урядові сили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram