ГоловнаСвіт

Групу чеченських військових звільнили за відмову їхати до Сирії, - "Кавказский узел"

За даними ЗМІ, чеченських військових, які зібралися в Сирію, набагато більше, ніж тих, хто відмовляється від відрядження.

Групу чеченських військових звільнили за відмову їхати до Сирії, - "Кавказский узел"
Российские военные (Архив)

12 російських військових, які проходять службу на базі під Грозним, були звільнені за відмову їхати в Сирію.

Про це повідомляє "Кавказский узел" із посиланням на "чеченські джерела".

Один із вільнонайманих робітників бази розповів виданню, що групу військових звільнили декілька днів тому. За його словами, всі вони є місцевими жителями.

Джерело додало, що в Сирію набирали "зведений батальйон". За його словами, на базу під Грозним приїжджали представники керівництва Чечні та муфтій Салах Межиєв. Вони виступили перед військовими і розповідали про "значення їхньої місії для ісламського світу".

За словами ще одного джерела "Кавказького вузла" - родича військовослужбовця, який прийняв пропозицію про відрядження до Сирії, - з військовими, котрі відмовилися від поїздки в "гарячу точку", достроково припинили контракт. Співрозмовник видання додав, що охочих відправитися до Сирії набагато більше, ніж тих, хто відмовляється від відрядження. "У першу чергу це пов'язано з тим, що обіцяли підвищене грошове забезпечення і різні пільги", - розповіло джерело.

Минулого тижня в мережі з'явилося відео, на якому військові чеченською мовою обговорюють відправлення до Сирії. Джерело "Дождя", близьке до керівництва Чечні, і родич одного з військовослужбовців підтвердили справжність запису.

Пізніше газета "Известия" з посиланням на джерела повідомила, що в Сирію направлять військових двох батальйонів спеціального призначення "Схід" і "Захід" для охорони російської авіабази Хмеймім у Сирії.

Голова Чечні Рамзан Кадиров цю інформацію спростував.

Раніше у вівторок стало відомо, що після появи відео було порушено кримінальну справу. При цьому наголошують, що в рамках кримінальної справи затримали п'ятьох осіб, у тому числі офіцера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram