ГоловнаСвіт

Сирійська армія заявила, що скоро візьме Алеппо

Повернення Алеппо стане найбільшою перемогою Асада за шість років військового конфлікту.

Сирійська армія заявила, що скоро візьме Алеппо
Алеппо
Фото: EPA/UPG

Сирійська армія і її партнери готові будь-якої миті оголосити про повне взяття Алеппо.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерело в сирійській армії.

За даними агентства, в понеділок, 12 грудня, сирійська армія провела масштабний наступ на райони, підконтрольні сирійським опозиційним угрупованням і бойовикам. Після бомбардувань сирійській армії залишилося звільнити лише кілька районів.

"Битва за Алеппо повинна завершитися швидко. Опозиціонери не мають часу. Вони або здадуться, або помруть", - повідомив голова урядового комітету з безпеки Алеппо Зайд аль-Салех.

За даними Associated Press, сирійська армія взяла під контроль уже 99% міста.

У районах, де сирійські війська встановили контроль, військові почали стріляти в повітря і сигналити в клаксони автомобілів, святкуючи перемогу. Повернення Алеппо стане найбільшою перемогою Асада за шість років військового конфлікту, зазначає Рейтер.

За даними правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), 12 грудня в Алеппо загинули близько 60 осіб: бойовиків і мирних жителів. Вони загинули в результаті наступу урядової армії Сирії на райони, які зайняли повстанці і бойовики.

Сирійські урядові війська почали масштабний наступ на Алеппо у вересні-жовтні 2016 року. У листопаді сирійська армія почала операцію "Зоря перемоги" з повного визволення міста.

Нагадаємо, раніше в ООН заявили про "звірства" сирійських військ в Алеппо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram