ГоловнаСвіт

У подіях у Перемишлі є "рука Кремля", - посол Польщі

За словами дипломата, Кремлю "не так просто побудувати проросійське лобі в Польщі, так само і в Україні".

У подіях у Перемишлі є "рука Кремля", - посол Польщі
Ян Пекло
Фото: "Укринформ"

Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, коментуючи інцидент у Перемишлі, коли під час "Маршу орлят" пролунали антиукраїнські гасла, заявив, що в цьому інциденті є "рука Кремля".

З такою заявою він виступив під час прес-клубу "Дипломати без краваток".

Разом з тим, за словами дипломата, Кремлю "не так просто побудувати проросійське лобі в Польщі, так само і в Україні", тому росіяни хочуть посварити українців і поляків на історичному ґрунті.

За його словами, Москва може псувати відносини між двома народами, граючи "чорними картами нашої історії". Він також зазначив, що ситуація в Перемишлі нагадує інцидент зі спаленням прапора в польській столиці Варшаві. При цьому Пєкло зазначив, що відео, на яких були зображені обидва інциденти, поширилися вкрай швидко і що це "є механізмом провокацій", який спрямований на те, щоб посварити поляків і українців.

"Фабрика фейків - це російський метод посварити поляків і українців", - наголосив посол.

Нагадаємо, в Перемишлі в суботу, 10 грудня, під час щорічного "Маршу перемишльських і львівських орлят" у момент проходження колони повз будівлю Українського народного центру один із демонстрантів вигукнув "Смерть українцям!", учасники ходи його підтримали.

Посольство України в Польщі звернулося до центральних і місцевих органів влади з вимогою провести розслідування цього інциденту і покарати винуватих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram