ГоловнаСвіт

Ренці офіційно подав у відставку

Відставка стала можливою після того, як сенат Італії схвалив закон про бюджет на 2017 рік.

Ренці офіційно подав у відставку
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці офіційно подав у відставку, повідомляє ВВС з посиланням на адміністрацію президента країни Серджо Маттарелли.

Ренці прибув у Квіринальський палац в Римі на зустріч з президентом рівно о 19:00 за місцевим часом. Зустріч тривала близько 40 хвилин.

За її підсумками було оголошено, що президент попросив Ренці виступити в ролі виконувача обов'язків прем'єра на час, поки проводяться консультації з партіями з приводу формування кабінету.

Відставка стала можливою після того, як сенат Італії схвалив закон про бюджет країни на 2017 рік.

Ренці заявив про намір покинути пост після того, як жителі країни відкинули на референдумі запропоновану Кабінетом Міністрів конституційну реформу.

У понеділок президент Італії Серджо Маттарелла на зустрічі з Ренці попросив його відкласти відставку до прийняття бюджету.

Предмет референдуму - реформа сенату - вважався не таким важливим сам по собі, але важливого значення голосуванню надала обіцянка прем'єра подати у відставку в разі поразки.

Експерти відзначали, що склад і повноваження сенату самі по собі не настільки важливі для суспільства, але громадяни, незадоволені напливом іммігрантів з Близького Сходу і економічною стагнацією, отримали можливість висловити недовіру уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram