ГоловнаСвіт

Україна використала три міжнародні договори для протидії російській агресії, - Зеркаль

Долгов нагадав, що гарантом суверенітету України є її Збройні сили.

Україна використала три міжнародні договори для протидії російській агресії, - Зеркаль
Елена Зеркаль
Фото: mfa.gov.ua

Для МЗС України основним пріоритетом у роботі є протистояння російській агресії.

Про це заявила заступник голови МЗС України Олена Зеркаль під час слухань з питань міжнародної політики у Верховній Раді, передає LB.ua.

"Для нас основним пріоритетом у роботі є протистояння російській агресії. Ми послідовно забезпечуємо це і на рівні України, і на міжнародних майданчиках", - заявила вона.

При цьому Зеркаль наголосила, що Мінські угоди залишаються основним інструментом врегулювання конфлікту на Донбасі. "Як би їх не критикували, саме вони дозволили припинити кровопролиття. І саме вони дозволяють зберігати санкції проти Росії, яка їх не виконує", - сказала вона.

За словами заступниці міністра, Україна використала три міжнародні договори для протидії російській агресії. Мова, зокрема, йде про міжнародну конвенцію боротьби з фінансуванням тероризму, конвенцію про заборону расової дискримінації і ще один документ.

Заступниця голови МЗС також підкреслила, що аналіз договірно-правової бази між Україною і Росією показав, що є тільки міжнародно-правові документи, які визнають обидві країни.

Говорячи про Угоду про асоціацію Україна-ЄС, Зеркаль зазначила, що введення і виконання умов угоди викликає дуже багато суперечок в Раді. "І коли ми будемо на 100% виконувати наші зобов'язання перед ЄС, нашим європейським партнерам стане складніше говорити, що вони не готові надати нам безвізовий режим, а також говорити, що через рівень корупції вони побоюються, що українці будуть виїжджати з країни і масово просити притулку в ЄС", - додала вона.

"Тебе поважають як партнера, коли ти сильний партнер. Тебе поважають як противника, коли ти сильний противник", - підсумувала Зеркаль, додавши, що виключно дипломатичних зусиль на міжнародній арені недостатньо. "Потрібна дуже сильна пропагандистська програма промоції України", - наголосила вона.

У свою чергу заступник голови міністра оборони з питань євроінтеграції Ігор Долгов нагадав про прийняті РФ недавно концепції зовнішньої політики та інформаційної безпеки. У зв'язку з цим він закликав не вірити РФ.

"Не можна вірити жодному документу з Москви. Тому вихідною точкою повинні бути слова президента України Петра Порошенка, що гарантом суверенітету України є її Збройні сили", - сказав Долгов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram