ГоловнаСвіт

Меркель закликала заборонити в Німеччині паранджу

Очікується, що сьогодні ввечері Меркель буде переобрана лідером Християнсько-демократичного союзу.

Меркель закликала заборонити в Німеччині паранджу
Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Ангела Меркель закликала заборонити в країні паранджу.

З такою заявою вона виступила на з'їзді партії "Християнсько-демократичний союз" (ХДС) в Ессені, передає The Independent.

"Одяг, що повністю закриває обличчя, слід заборонити скрізь, де це можливо", - заявила голова уряду.

6 грудня на з'їзді ХДС буде обрано голову партії. З 2000 року її очолює Ангела Меркель. Очікується, що її знову затвердять лідером ХДС.

29 листопада палата представників Генеральних штатів (нижня палата голландського парламенту) проголосувала за заборону носіння паранджі в громадських місцях. За новими правилами, одяг, що закриває обличчя, не можна носити там, де необхідна безпомилкова ідентифікація громадян - наприклад, в урядових установах, у громадському транспорті, в школах і лікарнях. Рішення нижньої палати повинен затвердити сенат.

Заборона на носіння паранджі в громадських місцях на законодавчому рівні існує в кількох європейських країнах. У Франції такий закон чинний з 2011 року. Після цього кілька мусульманок звернулися до суду, заявивши, що обмеження порушують їхнє право на свободу віросповідання. У липні 2014 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) підтвердив законність вимог влади. Носіння паранджі у Франції карається штрафом у розмірі €150.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram