ГоловнаСвіт

Прем'єр Франції оголосив про відставку і рішення йти в президенти

Мануель Вальс хоче стати кандидатом від соціалістів.

Прем'єр Франції оголосив про відставку і рішення йти в президенти
Фото: islamenfrance.fr

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс подав у відставку і офіційно оголосив про свій намір балотуватися в президенти країни, повідомляє Reuters.

Вальс - член Соціалістичної партії Франції. Він народився в Іспанії, а французьке громадянство отримав у віці 20 років. До того, як стати прем'єр-міністром Франції в уряді Франсуа Олланда, два роки був міністром внутрішніх справ країни. Двічі обирався до Національних зборів - в 2007 і в 2012 роках, а до того два терміни був мером міста Еврі.

Пост голови уряду Франції зайняв у 2014 році, коли після поразки соціалістів на муніципальних виборах в багатьох містах країни, Франсуа Олланд відправив у відставку з поста прем'єр-міністра Жан-Марка Еро.

Щоб поборотися за пост президента країни в ролі кандидата від соціалістів, Вальсу необхідно перемогти на внутрішньопартійних виборах, які заплановано на січень 2017 року.

На початку грудня лідер соціалістів і чинний президент країни Франсуа Олланд оголосив, що не боротиметься за пост президента на виборах в 2017 році.

Президентські вибори у Франції відбудуться в квітні і в травні 2017 року. Внутрішньопартійні вибори в правій партії "Республіканці" завершилися перемогою Франсуа Фійона, який обіймав пост прем'єр-міністра Франції при попередньому президенті - Ніколя Саркозі. Очікується, що поряд з Війоном участь у президентських перегонах навесні 2017 року боротиметься лідер "Народного фронту" Марін ле Пен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram