ГоловнаСвіт

Жителі Швейцарії на референдумі відкинули ініціативу про прискорене закриття АЕС

Питання про закриття АЕС обговорювалося з 2011 року, після трагедії на японській АЕС Фукусіма-1.

Жителі Швейцарії на референдумі відкинули ініціативу про прискорене закриття АЕС

Сьогодні, 27 листопада, в Швейцарії відбувся референдум про обмеження терміну експлуатації АЕС, за підсумками якого пропозицію про прискорений вихід Швейцарії з атомної енергетики було відкинуто.

Ініціатива провести в країні загальнонаціональний референдум про прискорене закриття атомних станцій належала партії "зелених", повідомляє ТАРС.

Проти пропозиції партії "зелених" про закриття всіх п'яти швейцарських АЕС до 2029 року проголосувало більшість громадян країни.

"Атомні станції будуть функціонувати доти, поки це можливо. Ініціатива партії "зелених" про їх повне відключення до 2029 року відкинута на референдумі більшістю кантонів і напівкантонів", - зазначає видання.

Хоча підрахунок голосів ще не закінчено, його підсумки вже не можуть вплинути на остаточний результат.

Нагадаємо, в Швейцарії відбувся загальнонаціональний референдум на тему "Про поетапну відмову від ядерної енергії". Партія "зелених" закликала обмежити термін експлуатації п'яти наявних у країні АЕС 45 роками і не будувати нових. Це означало б, що вже в наступному році довелося б закрити три станції, четверту - 2024 році, а в 2029 році в країні не повинно було залишитися жодної АЕС.

Питання про закриття АЕС гостро стало обговорюватися з 2011 року, після трагедії на японській АЕС Фукусіма-1. "Зелені" не сумніваються, що швейцарські АЕС ненадійні, оскільки вже виробили свій ресурс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram