ГоловнаСвіт

Безвіз для України залежить від здатності країн ЄС домовитися, - Шульц

За деякими даними, наступний раунд переговорів щодо механізму призупинення безвізових режимів для всіх третіх країн відбудеться в Раді ЄС наступного тижня.

Безвіз для України залежить від здатності країн ЄС домовитися, - Шульц
Мартин Шульц
Фото: EPA/UPG

Європарламент зробив усе можливе для прискорення скасування візового режиму для українських громадян, але зараз деякі країни-члени ЄС гальмують просування переговорів.

Про це заявив журналістам президент Європарламенту Мартін Шульц перед початком саміту Україна-ЄС у Брюсселі, повідомляє "Укрінформ".

"Ми в Європарламенті зробили все, щоб прискорити процес прийняття рішення. Ми готові і зробили все, включаючи профільний комітет у питанні візової лібералізації з одного боку і так званий механізм призупинення з іншого", - наголосив Шульц.

Він зазначив, що питання безвізового режиму для України зараз залежить від Ради ЄС, від того, щоб країни-члени знайшли рішення. При цьому Шульц зазначив, що має інформацію про те, що деякі країни, зокрема Франція, Німеччина, Бельгія та Італія, не поспішають завершувати переговори про новий механізм зупинення безвізових режимів для всіх третіх країн.

За даними "Укрінформу", наступний раунд переговорів щодо механізму призупинення відбудеться в Раді ЄС наступного тижня. Але співрозмовник агентства не підтвердив, чи можна очікувати позитивного результату.

Нагадаємо, раніше в листопаді Рада закликала Євросоюз скасувати візи для українців, нагадавши, що Україна виконала всі 144 вимоги для цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram