ГоловнаСвіт

Facebook створив інструмент для цензурування стрічки новин користувачів

Цукерберг намагається налагодити відносини з Китаєм.

Facebook створив інструмент для цензурування стрічки новин користувачів
Марк Цукерберг
Фото: facebook.com

Соцмережа Facebook розробила програмне забезпечення, що дозволяє прибирати певні повідомлення зі стрічки новин користувачів у деяких регіонах.

Про це пише The New York Times із посиланням на три джерела в компанії і одного її екс-співробітника.

Співрозмовники газети пояснили, що такий інструмент необхідний насамперед для того, щоб допомогти Facebook повернутися на китайський ринок.

На цей момент Facebook залишається заблокованим на території КНР. За словами джерел NYT, розробку ПЗ особисто підтримує голаова компанії Марк Цукерберг. Газета також звернула увагу, що останнім часом Цукерберг робить численні спроби налагодити відносини з Китаєм. Він, зокрема, кілька разів відвідував КНР, а також зустрічався з президентом країни Сі Цзіньпінем на прийомі в Білому домі і вивчив китайську мову.

Джерела NYT відзначили, що Facebook не збирається самостійно займатися цензуруванням у новинних стрічках. За їхніми словами, ці функції передадуть "третій стороні". Джерела припустили, що право вирішувати, який саме контент зможуть побачити користувачі, отримає китайський партнер соцмережі.

Facebook у минулому вже займався блокуванням повідомлень у певних регіонах. Так, з липня по грудень минулого року соцмережа заблокувала близько 55 тис. повідомлень на території 20 держав, серед яких Росія, Пакистан і Туреччина.

За даними NYT, зараз розроблений інструмент не використовують. Газета також звернула увагу на відсутність ознак того, що ПЗ було продемонстровано китайським чиновникам. У самій компанії не підтвердили розробку інструменту, але підкреслили, що Facebook зацікавлений у ринку КНР.

Нагадаємо, в листопаді Fortune назвав Цукерберга бізнесменом року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram