ГоловнаСвіт

Влада Туреччини звільнила понад 20 тис. військових за причетність до спроби перевороту

Туреччина прагне набрати понад 30 тис. нових військовослужбовців, щоб заповнити нестачу в армійських лавах.

Влада Туреччини звільнила понад 20 тис. військових за причетність до спроби перевороту
Попытка переворота в Турции
Фото: DailySabah / Twitter

Влада Туреччини звільнила зі Збройних сил країни понад 20 тис. осіб за підозрою в причетності до терористичної організації Фетхуллаха Ґюлена (FETO) після невдалої спроби перевороту 15 липня.

Про це заявив міністр оборони Туреччини Фікрі Ішик, повідомляє агентство Anadolu.

"Серед звільнених - 3665 військовослужбовців і 16423 курсанти", - зазначив міністр.

Окрім того, за словами міністра, ще 2855 військовослужбовців залишаються під слідством за звинуваченнями в причетності до організації Ґюлена.

Ішик також пообіцяв, що боротьба проти "зрадників FETO "триватиме", допоки жодного зрадника не залишиться в турецьких збройних силах".

Незадовго до цього стало відомо, що Туреччина прагне набрати понад 30 тис. нових військовослужбовців для заповнення нестачі в армійських лавах після масових звільнень у зв'язку з невдалою спробою військового перевороту.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган називав організатором спроби перевороту в ніч на 16 липня проповідника Фетхуллаха Ґюлена. Сам проповідник зараз у США, він ці звинувачення відкидає. У вересні Туреччина направила США запит про арешт Ґюлена. Згодом влада Туреччини назвала ім'я другого підозрюваного в організації путчу. Ним виявився екс-директор паперової компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram