ГоловнаСвіт

Німецька спецслужба побоюється втручання РФ у передвиборну кампанію у ФРН

Силові структури Німеччини звинувачують РФ у підтримці правопопулістських і антиєвропейських угруповань у ЄС.

Німецька спецслужба побоюється втручання РФ у передвиборну кампанію у ФРН

Федеральне відомство охорони конституції  Німеччини стурбоване тим, що Росія може втрутитися в кампанію виборів до Бундестагу 2017 року.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Минулого року ми бачили, що з російської сторони було зроблено вплив на формування громадської думки в Німеччині. Те саме може статися і наступного року, і ми стурбовані цим", - заявив голова відомства Ганс-Ґеорґ Масен в інтерв'ю агентству Рейтер.

Прикладом такого впливу Масен назвав випадок із псевдовикраденням російськомовної дівчинки Лізи в Берліні, коли голова МЗС РФ Сергій Лавров публічно виступив зі звинуваченнями на адресу німецьких органів юстиції. Уряд ФРН тоді спростував ці звинувачення, оскільки з'ясувалося, що дівчинку насправді ніхто не викрадав.

"У нас складається враження, що це є частиною гібридної загрози, коли впливають на формування громадської думки і процедуру прийняття рішень. Важливо донести це до громадськості. Найкращий засіб - говорити про це. Якщо люди помічають, що інформація, яку вони отримують, неправдива і насправді є пропагандою і дезінформацією, тоді отрута брехні, врешті-решт, втрачає дієвість", - зазначив Масен.

Силові структури Німеччини звинувачують Росію в підтримці насамперед правопопулістських і антиєвропейських угруповань у Євросоюзі. Спецслужби США і Франції також звинуватили Москву у втручанні в передвиборні кампанії в цих країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram