ГоловнаСвіт

Юнкер назвав обрання Трампа загрозою відносинам США і ЄС

Голова Єврокомісії закликав обраного президента вивчити, що таке Європа і як вона працює.

Юнкер назвав обрання Трампа загрозою відносинам США і ЄС
Фото: EPA/UPG

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер зробив кілька надзвичайно різких заяв про Дональда Трампа, сказавши, що обрання його президентом ставить під загрозу відносини США і Євросоюзу.

Про це повідомляє ВВС.

"Обрання Трампа становить загрозу для міжконтинентальних відносин - їхнього підґрунтя і структури", - заявив Юнкер, виступаючи перед студентами в п'ятницю.

"Нам потрібно навчити обраного президента, що таке Європа і як вона працює", - цитує політика агентство Рейтер.

Він також попередив про руйнівні наслідки, які можуть мати висловлювання Трампа про політику в галузі безпеки.

Різкі висловлювання Юнкера підкреслюють стурбованість, що панує серед європейців після обрання Трампа, який під час виборчої кампанії кілька разів позитивно відгукувався про президента Росії Володимира Путіна і критикував НАТО.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн ЄС мають намір зустрітися 13 листопада, щоб обговорити політику ЄС щодо США за президентства Трампа.

Вітаючи Трампа з перемогою на виборах, президент Європейської Ради Дональд Туск і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер відзначили співробітництво Брюсселя та Вашингтона заради безпеки східних і південних регіонів Європи. Вони також запросили Трампа взяти участь у саміті ЄС-США для визначення курсу двосторонніх відносин на наступні чотири роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram