ГоловнаСвіт

Пентагон повідомив про 64 загиблих мирних жителів при авіаударах США в Сирії та Іраку

Усього з 2014 року в результаті авіанальотів США було вбито 119 мирних жителів.

Пентагон повідомив про 64 загиблих мирних жителів при авіаударах США в Сирії та Іраку
Фото: syria.t30p.ru

У результаті авіаударів США по об'єктах терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) в Іраку і Сирії в період з 20 листопада 2015 року до 10 вересня 2016 року загинули 64 мирних жителі, ще вісім отримали поранення.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"У кожному з цих випадків, інформацію про які опубліковано сьогодні, було встановлено: хоча було вжито всіх можливих заходів обережності, а авіаудари відповідали законам збройного конфлікту, жертви серед мирного населення, на жаль, були", - заявив представник Центрального командування збройних сил США полковник Джон Томас.

Так, 20 листопада під час удару в районі Дейр-ез-Зора в Сирії загинули п'ять мирних жителів, а 5 березня неподалік від іракського Мосула було вбито 10 цивільних.

Усього з 2014 року, за даними Пентагону, в результаті авіанальотів США було вбито 119 мирних жителів, а 37 отримали поранення, заявив ще один представник Центрального командування збройних сил США майор Джош Жак.

За його даними, у звіт не внесені дані розслідування про удар коаліції в липні по околицях міста Манбідж у Сирії, внаслідок якого, як передбачають, загинули десятки цивільних.

Згідно з інформацією Amnesty International, за останні два роки під час 11 авіанальотів очолюваної США коаліції загинули близько 300 мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram