ГоловнаСвіт

На уламках літака Качинського були сліди тротилу, - ЗМІ

Польській розвідці було відомо про це.

На уламках літака Качинського були сліди тротилу, - ЗМІ
Фото: telegraf.lv

На уламках літака президента Польщі Леха Качинського, що розбився під Смоленськом у 2010 році, були виявлені сліди тротилу. Польській розвідці було відомо про це.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на статтю видання Gazeta Polska, яка буде опублікована в середу, 9 листопада.

За даними видання, у підготовці візиту Качинського в Росію брали участь чотири співробітники польської розвідки, один з яких загинув у авіакатастрофі.

Стверджується, що офіційно вони були співробітниками міністерства закордонних справ Польщі, і майже відразу після катастрофи їм було відомо, що на уламках Ту-154М є сліди вибухових речовин, проте до жодних наслідків ця інформація не привела.

Як пише газета, зараз польська прокуратура з'ясовує, чи не було скоєно злочин у зв'язку з цією інформацією. Слідство проводиться таємно.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року при заході на посадку в умовах сильного туману і обмеженої видимості на аеродром Північний під Смоленськом розбився літак Ту-154М, на борту якого було 96 осіб. Серед них був президент Лех Качинський, його дружина, представники вищого командування. Вони летіли на траурні заходи, приурочені до річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі.

У 2011 році Міждержавний авіаційний комітет оприлюднив остаточний звіт про авіакатастрофу. У ньому говорилося, що причиною катастрофи літака стало рішення екіпажу не йти на запасний аеродром. Також відзначалися і помилки екіпажу.

На початку лютого 2016 року Польща відновила розслідування аварії літака, а міністр Мацеревич назвав катастрофу терактом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram