ГоловнаСвіт

Аналітики знизили планку, яку зможе подужати Клінтон, але все одно віддають перемогу їй, - експерт Інституту Горшеніна

"Якщо Гілларі виграє хоча б один із трьох штатів - Огайо, Північну Кароліну чи Флориду - найімовірніше, вона і стане президентом".

Аналітики знизили планку, яку зможе подужати Клінтон, але все одно віддають перемогу їй, - експерт Інституту Горшеніна
Фото: Макс Требухов

Одразу кілька моделей аналізу і прогнозування на президентських виборах в США знизили планку, яку, згідно з розрахунками, зможе подужати Гілларі Клінтон, але все одно віддають перемогу саме їй. Про це заявив директор політичних програм Інституту Горшеніна Євген Курмашов, який перебуває у США в рамках візиту делегації Інституту.

«Днями аналітик з Університету Вірджинії Ларрі Сабато, ґрунтуючись на висновках групи аналітиків, спрогнозував перемогу Клінтон із 293 голосами вибірників з необхідних 270. Зокрема, Сабато передбачає, що з ключових штатів, які вагаються, Клінтон виграє Неваду і, що особливо важливо, Північну Кароліну, взявши таким чином від обох штатів 21 голос вибірників», - наголосив Євген Курмашов.

За словами директора політичних програма Інституту Горшеніна, останні дослідження в низці ключових штатів, які вагаються, згідно з якими Трамп скоротив відставання від Клінтон, значно відкоригували прогноз Сабато, який ще місяць тому прогнозував, що Клінтон зможе зібрати 350 голосів вибірників. Та попри значну корекцію прогнозу, Клінтон досі фаворит згідно і з аналітичними розрахунками Університету Вірджинії, і з розрахунками такої авторитетної платформи, як FiveThirtyEight's polls-plus forecast. Остання дає перемогу Гілларі Клінтон з результатом 291,9 голосу вибірників.

«Чи підтвердяться прогнози? Чекати залишилося недовго. Наше спілкування з одним з політичних консультантів, які співпрацюють з демократами, показало, що стан представників великої політичної команди Клінтон дійсно близький до невизначеності і певної стурбованості за результат. Прогноз такий: якщо Гілларі виграє хоча б один із трьох штатів - Огайо, Північну Кароліну чи Флориду - найімовірніше, вона і стане президентом. Якщо всі три відійдуть Трампу - ситуація перевертається з ніг на голову. З огляду на те, що результати по цих східних штатах будуть відомі одними з перших, результат виборів у цілому буде зрозумілим у перші години електоральної ночі», - резюмував Євген Курмашов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram