ГоловнаСвіт

Кандидатів у президенти Молдови закликали відмовитися від неадекватної поведінки і не шукати "прихованих інтересів"

Маріан Лупу закликав виборців голосувати за продовження європейського вектора Молдови.

Кандидатів у президенти Молдови закликали відмовитися від неадекватної поведінки і не шукати "прихованих інтересів"
Мариан Лупу
Фото: www.newsru.md

Лідер Демократичної партії Молдови Маріан Лупу, який відмовився від подальшої участі в президентських виборах, закликав кандидатів на посаду президента відмовитися від неадекватної поведінки і не шукати прихованих інтересів там, де їх немає.

Так він прокоментував озвучені раніше заяви кандидатів на пост президента Майї Санду (політик вважає, що Ігоря Додона підтримує один із керівників Демпартії Влад Плахотнюк) і Ігоря Додона, який відзначив, що нібито Влад Плахотнюк заздалегідь домовився з США про підтримку Майї Санду на виборах, повідомляє "Укрінформ".

"Вважаю реакцію кандидата Майї Санду на мою відмову від подальшої боротьби помилковою, занадто емоційною і неадекватною, яка здатна спантеличити виборців. Сподіваюся, що наші виборці з розумінням поставляться до того, що відбувається і проголосують за продовження європейського вектора Молдови", - заявив Лупу.

Лідер Демпартії закликав політиків відмовитися від гучних заяв, проявляти максимум відповідальності та політичної зрілості, і не шукати прихованих інтересів там, де їх немає.

Торкнувшись реакції кандидата від Партії соціалістів Ігоря Додона про те, що кандидатура Майї Санду нібито була раніше обговорена з США, Лупу зазначив, що ці заяви, на його думку, обумовлені панікою в лавах тих, хто підтримує Додона, і хто усвідомлює, що соціаліст програє вибори.

Напередодні Маріан Лупу оголосив про відмову від подальшої боротьби за пост президента на користь кандидата від проєвропейських сил.

Молдовські ЗМІ написали в зв'язку з цим, що Лупу відмовився на користь єдиного кандидата від правих сил Майї Санду, проте сама Санду назвала відмову Лупу "підлим і відчайдушним жестом", оскільки владний кандидат не користується підтримкою виборців.

Чергові всенародні вибори президента пройдуть у Молдові 30 жовтня.

Лідерами президентських перегонів сьогодні є голова проросійської Партії соціалістів Ігор Додон і керівник партії "Дія і солідарність", екс-міністр освіти Майя Санду.

Екс-прем'єр Юріє Лянке після відмови від боротьби Маріана Лупу автоматично перемістився на третю сходинку лідерів президентських перегонів.

Нагадаємо, раніше в жовтні Додон назвав Крим російським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram