ГоловнаСвіт

Мадуро хоче створити новий нафтовий альянс за участю США, - ЗМІ

За словами Мадуро, до альянсу повинні увійти країни ОПЕК, держави, які не беруть участі в організації, а також "найважливіші нафтові компанії світу".

Мадуро хоче створити новий нафтовий альянс за участю США, - ЗМІ
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро хоче запросити США на наступне засідання Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і розширити картель, перетворивши його на новий нафтовий альянс.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За словами Мадуро, в альянс повинні увійти країни ОПЕК і держави, які не беруть участь в організації. Крім того, до нього можуть приєднатися "найважливіші нафтові компанії світу".

"Надійшла пропозиція запросити представників уряду США на наступну зустріч ОПЕК, і я згоден з ним. США - великий виробник нафти, вони не можуть бути ізольовані від цього", - заявив Мадуро, виступаючи на прес-конференції в рамках свого робочого візиту в Азербайджан. При цьому він зазначив, що США не можна залишати під впливом "аналітиків, підбурювачів до війни і антиросійських сил".

Країни ОПЕК домовилися про заморожування цін на нафту 28 вересня. Учасники картелю встановили стелю виробництва на рівні 32,5 млн барелів на день. Остаточний варіант угоди повинен бути підписаний на зустрічі в листопаді.

Венесуела серйозно постраждала від зниження нафтових цін. За прогнозами МВФ, інфляція там за підсумками 2017 року становитиме 1640%, а в поточному році сягне 480%. Крім того, в країні почався голод і дефіцит товарів першої необхідності.

Нагадаємо, минулого тижня Саудівська Аравія розмістила випуск бондів на рекордні $17,5 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram