ГоловнаСвіт

У Петербурзі бар закрився через жарти шеф-кухаря про смерть Мотороли

Григорій Пашукевич змушений переховуватися через численні погрози.

У Петербурзі бар закрився через жарти шеф-кухаря про смерть Мотороли

У Петербурзі закрився паста-бар, співробітник якого розмістив у соцмережах образливий запис про загиблого донецького бойовика Арсенія Павлова (Моторолу) і його дружину, повідомляє Радіо Свобода.

На сторінці паста-бару C1TIZEN розміщено запис із вибаченнями. Раніше там же з'явилося повідомлення про звільнення шеф-кухаря і засновника ресторану Григорія Пашукевича. Сам він перед цим просив пробачення за свої слова про Моторолу.

Згідно з повідомленням, колишній шеф-кухар петербурзького гастропабу зараз змушений переховуватися, побоюючись за своє життя і життя членів своєї сім'ї через численні погрози.

17 жовтня, наступного дня після загибелі Мотороли в результаті вибуху в ліфті, Григорій Пашукевич опублікував у Facebook коментар у вигляді двовірша, в якому Арсеній Павлов - мийник машин, а його дружина - дівчина легкої поведінки.

Одним із перших на цей коментар у Twitter відгукнувся російський військовий кореспондент газети "Комсомольская правда" Дмитро Стєшин, який повідомив про місце роботи Григорія Пашукевича в центрі Петербурга.

Після цього на Пашукевича і гастропаб посипався шквал погроз, у результаті чого керівництво цього закладу наступного дня, 18 жовтня, розмістило повідомлення про те, що шеф-кухаря звільнено. Увечері 19 жовтня стало відомо, що ресторан С1tizen закрився.

Цікаво, що в інтернеті на тему смерті Арсенія Павлова ("Мотороли") жартували і так звані російські патріотичні блогери, наприклад, керівник Фонду відкритої нової демократії, колишній комісар прокремлівського руху "Наші", прес-секретар Федерального агентства у справах молоді та член Громадської палати Росії з 2014 року Христина Потупчик, письменник Едуард Багіров і журналіст Максим Кононенко.

Нагадаємо, бойовика Арсенія "Моторолу" Павлова підірвали 16 жовтня в ліфті донецького будинку, в якому він проживав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram