ГоловнаСвіт

У США через DDoS-атаки зник доступ до найпопулярніших сайтів

Обставини ситуації розслідує Міністерство нацбезпеки США.

У США через DDoS-атаки зник доступ до найпопулярніших сайтів
Фото: itar-tass.com

У США спостерігають масштабні проблеми з доступом до Інтернету. Повідомляють, що низка популярних сайтів, серед яких веб-сторінки Twitter.com, Amazon.com, PayPal.com, сайти впливових ЗМІ і провайдерів зв'язку та інші повільно завантажуються, повідомляє Голос Америки.

Обставини ситуації розслідує Міністерство нацбезпеки США.

Раніше сайт Wikileaks, який розвідка США офіційно пов'язує з Росією, заявив, що його засновник Джуліан Ассанж, який тривалий час переховується у посольстві Еквадору в Лондоні, був відрізаний від Інтернету під тиском США. Це сталося після публікацій на сайті незаконно отриманого листування менеджера виборчої кампанії Гілларі Клінтон Джона Подести.

Причиною ситуації, що склалася в США, називають DDoS-атаку на сервери DNS компанії Dyn.com, яка надає послуги з обслуговування доменних імен низці провідних Інтернет-брендів. Проблеми більше торкнулися східного узбережжя США.

"DDoS-атака включає спрямування потужного Інтернет-трафіку на ціль для її перевантаження і зриву роботи. DNS (система доменних імен - ред.) є в певному сенсі адресною книгою Інтернету, допомагаючи Інтернет-браузерам підключитися до сайтів", - пояснює видання Time.com.

Напередодні голова Національної розвідки США Джеймс Клеппер заявив, що американські спецслужби мають необхідні докази причетності Росії до атак на сервери американських політичних організацій.

На початку жовтня Міністерство внутрішньої безпеки США та Нацрозвідка звинуватили Росію у навмисному зломі поштових серверів американських громадян і політичних організацій з метою втручання у виборчий процес в країні. Джеймс Клеппер тоді заявив, що Росія намагається впливати на вибори в інших країнах ще з 1960-х років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram