ГоловнаСвіт

В Єгипті спростували перепродаж "Містралів" Росії

Міноборони РФ назвало заяву Польщі про "Містралі" "п'ятничною дурістю".

В Єгипті спростували перепродаж "Містралів" Росії
Фото: EPA/UPG

Радник посольства Єгипту в Москві Айман Муса спростував заяву міністра оборони Польщі Антонія Мачеревича про перепродаж Росії вертольотоносців "Містраль" за символічну суму в один долар.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Уже всі офіційні особи Єгипту заявили, що країна зацікавлена в тому, щоб одержати у Росії озброєння для "Містралів". І тут - "Єгипет продає "Містралі" за долар". Навіщо?", - сказав радник посольства.

Міноборони РФ назвало заяву Польщі про "Містралі" "п'ятничною дурістю", передає РБК.

"Екзальтованість польського міністра оборони давно не є секретом навіть у Польщі. Подібні твердження, як і багато інших перлів, робляться Мачеревичем заради самопіару. Але це проблема польського керівництва, а не наша", - сказав офіційний представник російського оборонного відомства Ігор Конашенков.

Раніше міністр оборони Польщі оголосив про "продаж" кораблів у сеймі, а потім під час спілкування з журналістами послався на "дуже хороше джерело", зазначивши, що "інформація надійна".

Контракт на поставку двох "Містралів" вартістю €1,2 млрд був укладений між французькою DCNS/STX і "Рособоронекспортом" у 2011 році. Франція повинна була передати перший корабель "Владивосток" в листопаді 2014 року, однак через агресію Росії проти України відмовилася це робити. На початку серпня Москва і Париж розірвали контракт на будівництво та поставку двох кораблів-доків типу "Містраль". Франція виплатила РФ €950 млн.

Наприкінці вересня 2015 року стало відомо, що президент Франції Франсуа Олланд домовився зі своїм єгипетським колегою Абдель Фаттахом ас-Сісі про продаж вертольотоносців Єгипту. Агентство "Рейтер" повідомляло, що ціна контракту - близько €950 млн. Єгипет назвав ці кораблі іменами двох екс-президентів - Гамаля Абдель Насера і Анвара Садата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram