ГоловнаСвіт

До московської журналістки прийшли з обшуком у справі "Правого сектору"

Ксенія Бабич - однокурсниця Артема Скоропадського.

До московської журналістки прийшли з обшуком у справі "Правого сектору"
Ксения Бабич

До журналістки і прес-секретаря організації "Правова ініціатива в Росії" Ксенії Бабич прийшли в Москві з обшуком, повідомляють знайомі Бабич. За їхніми словами, з її квартири вилучають техніку.

Перед тим як співробітники силових структур потрапили у квартиру, журналістка встигла сказати знайомим, що обшуки пов'язані зі справою прес-секретаря української організації "Правий сектор" Артема Скоропадського, передає "Бі-бі-сі".

Про обшук у Ксенії Бабич агентству повідомив журналіст Ілля Шепелін. За його словами, Бабич зателефонувала йому о сьомій годині ранку в п'ятницю і сказала, що в її двері стукають співробітники Слідчого комітету Росії. Згодом зв'язок з нею урвався. Імовірно, телефон у Бабич вилучили разом із рештою технікою.

"Вона їх не пускала, чекала на юриста, але... Тут процедури всі відомі", - прокоментував Шепелін.

За словами редактора порталу Bird in Flight Ольги Осипової, якій також вдалося додзвонитися до Бабич, перед тим як з нею зник зв'язок, журналістці сказали, що обшук пов'язаний зі справою Артема Скоропадського, в минулому її однокурсника по факультету журналістики МДУ, а зараз прес-секретаря забороненої в Росії організації "Правий сектор".

"Скоропадський навчався на московському журфаку, а тепер навряд чи колись повернеться в Росію, але СК організовує ще один процес з обвинуваченим, якого в них немає (так, такі процеси в Росії вже не рідкість, коли на лаві підсудних нікого немає, а їм виносять суворий вирок), але матеріали на нього потрібні. Ось тепер дісталися до Ксюші", - написав Ілля Шепелін у "Фейсбуці".

СКР порушив справу проти Артема Скоропадського і ще кількох членів організації "Правий сектор" наприкінці вересня цього року. Скоропадського звинувачують в екстремістській діяльності.

Ксенія Бабич - журналіст, у минулому була редактором порталу РБК і писала для проекту "Сноб", також працювала позаштатним кореспондентом телеканалу "112.Україна". Зараз займає посаду PR-менеджера у правозахисній організації "Правова ініціатива в Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram