ГоловнаСвіт

Клих відмовився від адвоката і попросив у захисники Стаса Михайлова

Засуджений в РФ українець вважає, що отримав "двадцять років ні за що через погану роботу адвоката".

Клих відмовився від адвоката і попросив у захисники Стаса Михайлова
Станислав Клых
Фото: fakty.ua

Українець Станіслав Клих, якого судять у столиці Чечні Грозному за звинуваченням в образі прокурора, заявив, що відмовляється від послуг адвоката Марини Дубровіної і просить собі в захисники співака Стаса Михайлова.

Про це повідомляє Кавказский узел.

Клиха вже засудили в Росії за звинуваченням у вбивстві російських солдатів під час чеченських воєн. У лютому 2016 року проти українця порушили ще одну справу - про образу прокурора під час засідання суду.

Як повідомляють, на засіданні суду Клих заявив, що отримав "20 років ні за що через погану роботу адвоката". При цьому він зазначив, що і раніше просив, щоб йому призначили іншого захисника і сказав, що він "хоче собі в захисники співака Стаса Михайлова".

У заяві про зміну адвоката засуджений як захисника попросив "надати [артистів] Звєрєва, Шуру або Пелагею".

Адвокат Клиха Дубровіна вважає, що її підзахисний зробив це "через психічний розлад". Вона звернула увагу суду на те, що "на стадії попереднього слідства до Станіслава Клиха застосовували тортури і психотропні препарати".

Наступне засідання суду у справі Клиха призначено на 21 жовтня, щоб новий захисник обвинуваченого встиг ознайомитися зі справою.

Нагадаємо, 26 травня Верховний суд Чечні засудив українців Карпюка і Клиха до до 22,5 року і 20 років в'язниці відповідно. Карпюка заарештували в березні 2014 року, Клиха - в серпні 2014-го.

Слідком РФ заявив, що Карпюк разом з нині покійним Олександром Музичком керував "бандою "Вікінг", яка нібито здійснювала злочини в Чечні в 90-х роках. У СК Росії кажуть, що членами "Вікінга" також були колишній лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош, Юрій Долженко, Клих та інші українці. Проти Карпюка і Клиха дав свідчення українець Олександр Малофєєв. Він також заявив, що в Чечні воював колишній український прем'єр Арсеній Яценюк.

При цьому присяжні на суді визнали Клиха "вартим поблажливості за звинуваченням в участі в банді і вбивствах". Карпюк ж, на їхню думку, поблажливості не заслуговує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram