ГоловнаСвіт

США і Британія розглядають санкції проти режиму Ассада і його союзників

Голова британського МЗС закликав Росію пощадити жителів Алеппо.

США і Британія розглядають санкції проти режиму Ассада і його союзників
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі і голова британського МЗС Борис Джонсон заявили в неділю, що їхні уряди розглядають можливість введення санкцій проти президента Сирії Башара Асада і тих, хто його підтримує.

"Дуже важливо, щоб ми продовжували тиск. І є багато заходів, які ми пропонуємо, в тому числі додаткові санкції проти сирійського режиму і його прихильників, заходи для притягнення винних у скоєнні військових злочинів до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді. Ці речі, врешті, вжалять виконавців цих злочинів, і їм варто подумати про це вже зараз", - цитує Reuters британського міністра.

Джонсон назвав "доволі сумнівними" шанси Асада і Росії завоювати місто Алеппо або виграти війну в Сирії і закликав РФ і Іран продемонструвати лідерство, щоб зупинити кровопролиття. "Це вони повинні проявити милосердя до людей в цьому місті і домогтися припинення вогню", - сказав Джонсон.

Керрі, зі свого боку, підтвердив, що США і союзники розглядають введення санкцій, пов'язаних із ситуацією в Сирії, але не назвав Росію їх ціллю. "Ми розглядаємо додаткові санкції, і ми чітко демонструємо, що президент Обама не виключив жодне з можливих рішень", - сказав Керрі.

Нагадаємо, 19 вересня по гуманітарному конвою в околицях Алеппо було завдано авіаудару, у результаті якого загинули не менш ніж 20 людей. Міноборони Росії традиційно заявило про непричетність російської авіації. Але США і сирійські опозиційні угруповання звинуватили в атаці саме Росію.

Після цього почалися розмови про те, що проти Росії можуть запровадити санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram