ГоловнаСвіт

Роскомнагляд пригрозив заблокувати сайт для допомоги ЛГБТ-підліткам (оновлено)

Дзеркала в сайту для допомоги підліткам не буде.

Роскомнагляд пригрозив заблокувати сайт для допомоги ЛГБТ-підліткам (оновлено)
Роскомнадзор
Фото: newsfiber.com

Роскомнагляд пообіцяв внести до єдиного реєстру заборонених ресурсів сайт проекту "Діти-404", на якому розповідають про ЛГБТ-підлітків.

Про це на своїй сторінці "ВКонтакте" написала засновник проекту Олена Клімова.

Як випливає з повідомлення, 10 жовтня Роскомнагляд надіслав лист, в якому йшлося, що сайт проекту буде внесено до реєстру заборонених, якщо за добу не буде витерто інформацію, заборонену в Росії. Про яку саме інформацію йдеться, відомство не уточнило.

Засновник "Дітей-404" також вказала, що сайт найближчим часом заблокують на території Росії. При цьому дзеркала (точної копії сайту в мережі) в нього не буде.

В єдиному реєстрі заборонених доменів сайт проекту є, проте на момент написання новини було зазначено, що доступ до нього не обмежується. При цьому в бесіді з РБК прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський сказав, що відомство виконує рішення Центрального районного суду Барнаула про блокування ресурсу.

Оновлено: Керівник прес-служби Роскомнагляду Вадим Ампелонський відповів на скаргу Клімової "дотепним" коментарем, порадивши сайту "цілком змінити репертуар" і почати "постити котиків", щоб уникнути блокування, пише "Газета.Ru".

"Вихід у них - цілком змінити репертуар, наприклад, почати постити котиків", - сказав він.

Представник відомства додав, що рішення про блокування було винесено у квітні, але Роскомнагляд отримав його тільки зараз.

Барнаульський суд у квітні цього року ухвалив рішення заблокувати сайт "Діти-404" через пропаганду "нетрадиційних сексуальних відносин між неповнолітніми".

Спочатку група під назвою "Діти-404" була створена "ВКонтакте" навесні 2013 року для підтримки ЛГБТ-підлітків. У спільноті учасники розповідали про свої проблеми з близькими й оточуючими, обговорювали життєві ситуації і спілкувалися. Пізніше в інтернеті з'явився однойменний сайт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram