ГоловнаСвіт

Стала відома ймовірна дата зустрічі в "нормандському форматі"

Лідери "нормандської четвірки" можуть зустрітися під час візиту Путіна до Франції.

Стала відома ймовірна дата зустрічі в "нормандському форматі"
Фото: EPA

Досягнута попередня домовленість про зустріч лідерів "нормандської четвірки" під час візиту російського президента Володимира Путіна у Францію 19 жовтня.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на дипломатичні джерела.

За даними дипломатів, сьогодні пройшли консультації експертів-юристів, уповноважених головами чотирьох країн. Темою обговорення стали два питання: в першу чергу закон про вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також закон про особливий статус Донбасу.

Завданням експертів була чергова спроба зведення двох основних концепцій цих законів воєдино. Як відомо, Україну в цій постійній групі представляє Руслан Князевич. 14 жовтня в Мінську на рівні радників голів чотирьох держав обговорення цих питань буде продовжено. Україну представлятиме заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісеєв, Росію - помічник президента РФ Владислав Сурков.

За інформацією дипломатичних джерел, зустріч лідерів нормандської четвірки 19 жовтня стала можливою через наполегливе прохання канцлера Німеччини Ангели Меркель. Президенти Франції Франсуа Олланд, України Петро Порошенко і Росії Володимир Путін вже дали згоду. При цьому не виключено, що зустріч пройде не в Парижі, а в Берліні.

Раніше в Кремлі заявили, що готуються до зустрічі "нормандської четвірки", терміни якої поки що не визначені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram