ГоловнаСвіт

МВС Німеччини звинуватило сирійця в підготовці масштабного теракту

Затриманий, імовірно, є прихильником ІДІЛ.

МВС Німеччини звинуватило сирійця в підготовці масштабного теракту

Поліція Лейпцига схопила 22-річного біженця із Сирії Джабера аль-Бакра, який перебував у розшуку. Влада Німеччини підозрює сирійця в підготовці терактів, порівнянних за масштабами з атаками в Парижі і Брюсселі.

Про це заявив міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр, передає агентство Рейтер.

Зі свого боку голова кримінальної поліції Саксонії Йорг Міхаеліс розповів, що затриманий, імовірно, є прихильником терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). "Про це свідчить поведінка підозрюваного", - зазначив він.

Під час проведених 8 і 9 жовтня рейдів у місті Хемніц (Саксонія) співробітники німецьких спецслужб затримали трьох спільників Аль-Бакра. Протягом обшуку у квартирі, де вони проживали, було виявлено вибухівку. У поліції вважають, що затримані планували теракт в одному з аеропортів Німеччини.

13 листопада 2015 року в Парижі була здійснена серія терактів. У результаті атак в кафе, ресторанах, біля стадіону "Стад де Франс" і в концертному залі "Батаклан" загинули 130 осіб, понад 350 постраждали.

22 березня в аеропорту та на одній зі станцій метро Брюсселя сталася серія вибухів. У результаті двох терактів загинули 35 осіб, понад 300 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram