ГоловнаСвіт

Президент Колумбії віддасть гроші за премію миру жертвам громадянської війни

За словами Сантоса, здатність до прощення і примирення може восторжествувати над здатністю ненавидіти і мстити.

Президент Колумбії віддасть гроші за премію миру жертвам громадянської війни
Хуан Мануэль Сантос
Фото: news.404.ru

Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос заявив, що віддасть 8 млн шведських крон - гроші, які він отримав разом із Нобелівською премією миру - жертвам громадянської війни в Колумбії.

Про це повідомляє euronews.

У неділю, 9 жовтня, Сантос разом із дружиною відвідав месу в церкві міста Бохайя, де в 2002 році партизани Революційних збройних сил Колумбії (FARC) влаштували масове вбивство місцевих жителів. Руїни будинків, зруйнованих тоді бойовиками, вирішили зберегти як пам'ятник.

"Жертви цього конфлікту не хочуть, щоб у майбутньому з'явилися нові жертви. Я отримав від цих людей важливий життєвий урок. Вони навчили мене чогось дуже важливого, - що здатність до прощення і примирення може восторжествувати над здатністю ненавидіти і мстити", - заявив Сантос.

Хуан Мануель Сантос і голова FARC Родріго Лондоньо 26 вересня підписали угоду про припинення півстолітнього збройного конфлікту. Минулої п'ятниці, 7 жовтня, норвезький нобелівський комітет прийняв рішення присудити премію миру за цей рік президентові Колумбії.

Нагадаємо, 2 жовтня жителі Колумбії відкинули на референдумі мирну угоду, яка повинно була завершити 52-річну громадянську війну між урядовою армією і ліворадикальним угрупованням FARC.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram