ГоловнаСвіт

Навальний показав маєток і дачу "кухаря Путіна"

Петербурзький ресторатор завдяки прихильності президента РФ став мультимільйонером.

Організація "Фонд боротьби з корупцією" російського опозиціонера Олексія Навального опублікувала ролик, в якому показані володіння петербурзького ресторатора-мільйонера Євгена Пригожина, також відомого як "кухар Володимира Путіна".

Співробітники ФБК зняли з квадрокоптера маєток під Санкт-Петербургом, який належить Пригожину. На території площею близько 1,3 гектара розташовані два будинки, басейн з прозорим дахом, фонтан, оранжерея, баскетбольний і вертолітний майданчик. Вартість землі і будинки в ФБК оцінюють в 600 млн рублів (майже 10 млн доларів).

Фото: navalny.com

Фото: navalny.com

Ще один маєток Пригожина міститься на березі Чорного моря під Геленджиком. Його площа - близько 4 гектарів, там є два будинки і причал з яхтою.

Фото: navalny.com

Сама яхта - це приблизно судно St. Vitamin, фотографії якої ФБК знайшов в інстаграмі дочки Пригожина. Яхта коштує близько 5 млн євро.

Навальний відзначає, що все багатство Пригожина з'явилося від того, що одного разу він у 2001 році прислужував Путіну в своєму ресторані і сподобався йому. За 15 років після цього звичайний ресторатор пройшов шлях від організації статусних обідів до сервіровки церемонії інавгурації Путіна і багатомільярдних підрядів на харчування співробітників МНС, московських школярів і військових.

ФБК з'ясував, що компанії, пов'язані з Пригожиним, за останні 5 років отримали в Росії державні підряди на суму понад 200 млрд рублів (понад 3 млрд доларів).

Він же є власником петербурзьких "фабрик інтернет-тролів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram