ГоловнаСвіт

Посольство РФ у Дамаску потрапило під мінометний обстріл

Ніхто зі співробітників посольства не постраждав.

Посольство РФ у Дамаску потрапило під мінометний обстріл
Посольство России в Дамаске, Сирия
Фото: presstv.com

Посольство Росії в Дамаску потрапило під мінометний обстріл, постраждалих немає.

Про це повідомляє РИА Новости.

Як повідомили в МЗС РФ, одна з мін вибухнула на території російського посольства в Дамаску 3 жовтня.

"Лише завдяки випадку ніхто зі співробітників нашого посольства не постраждав. Дипломатичному представництву завдано матеріальної шкоди. Ще дві міни розірвалися поряд із посольством", - зазначили у відомстві.

Обстріл, як стверджує російське МЗС, вели з підконтрольної противникам Башара Асада території. Крім того, МЗС РФ також заявило, що обстріл російського посольства нібито є наслідком провокації з боку США і їхніх союзників для продовження конфлікту в Сирії.

Російське посольство в Дамаску минулого року декілька разів потрапляло під мінометний обстріл. У всіх випадках ніхто не постраждав.

Нагадаємо, напередодні США оголосили про припинення контактів з Росією щодо Сирії. За версією Вашингтона, Росія "не хоче або не в змозі забезпечити дотримання домовленостей сирійським режимом".

З 30 вересня російська авіація почала обстріли сил, з якими воює урядова армія Башара Асада. Офіційно заявлено, що Росія бере участь у боротьбі проти терористичної організації ІДІЛ, але більшість російських обстрілів припадає на позиції військ сирійської опозиції.

Під прикриттям російської авіації армія Асада почала наступ на землі, але поки що ніяких повідомлень про її просування не надходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram