ГоловнаСвіт

Россільгоспнагляд відзвітував про знищені в рамках "контрсанкцій" продукти

Станом на 3 жовтня знищено понад 8 тис. тонн харчової продукції.

Россільгоспнагляд відзвітував про знищені в рамках "контрсанкцій" продукти
Фото: utro.ru

Російська Федеральна служба ветеринарного і фітосанітарного нагляду відзвітувала про результати російського продуктового ембарго проти низки країн, введеного у відповідь на їхні санкції.

Про це йдеться на сайті Россільгоспнагляду.

Станом на понеділок, 3 жовтня, затримано 8,105 тис. тонн "контрабандної", тобто такої, що надійшла всупереч російським "контрсанкціям", рослинної харчової продукції, і з них знищено 7,959 тис. тонн. Продукції тваринного походження затримали 343 тонни, а знищили 261 тонну.

Указ президента РФ "Про окремі спеціальні економічні заходи, що застосовуються з метою забезпечення безпеки РФ" було підписано 29 липня 2015 року. Згідно з документом, з 6 серпня 2015 року сільськогосподарська продукція, вироблена в країнах, які підтримали економічні санкції проти Росії, заборонена до ввезення в країну, підлягає вилученню та знищенню. Наприкінці червня Путін продовжив продуктове ембарго ще на півтора року.

Продовольче ембарго поширюється на продукти зі США, Євросоюзу, Австралії, Норвегії та Канади. Згодом у список країн включили Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн, які приєдналися до антиросійських санкцій, а з 1 січня 2016 року - Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram