ГоловнаСвіт

Президент Південної Кореї закликала жителів КНДР утікати з країни

"Ми залишаємо шляхи відкритими, тут ви знайдете надію і нове життя". 

Президент Південної Кореї закликала жителів КНДР утікати з країни
Фото: EPA/UPG

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе закликала жителів Корейської Народно-Демократичної Республіки втікати на південь.

"Ми залишаємо шляхи відкритими, тут ви знайдете надію і нове життя", - сказала Пак Кин Хе в суботу під час свого виступу з нагоди дня корейських збройних сил, передає BBC. Президент додала, що в Південній Кореї добре знають про "жахливі реалії" життя в КНДР. "Вам теж мають бути доступними універсальні цінності: демократія, права людини, соціальні виплати", - сказала південнокорейський лідер.

Дві Кореї розділені демілітаризованою зоною завдовжки 241 км і завширшки 4 кілометри. Вона була офіційно зафіксована угодою про перемир'я від 27 липня 1953 року.

З 1953 року, за підрахунками південнокорейської влади, із КНДР до Південної Кореї втекли близько 30 тис. людей.

Нагадаємо, 9 вересня в 68-у річницю утворення КНДР північнокорейські військові провели найбільше в історії країни ядерне випробування.

Після цього з'явилася інформація, що Південна Корея розробила концепцію, яка передбачає атаку проти Кім Чен Ина і військового керівництва КНДР, якщо будуть виявлені ознаки підготовки застосування ядерної зброї. Зазначалося, що за такого розвитку ситуації планується знищення Пхеньяна за допомогою інтенсивного бомбардування на упередження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram