ГоловнаСвіт

На найбільшу лікарню Алеппо кинули дві бочкові бомби

Раніше на цьому тижні лікарню M10 вже бомбардували.

На найбільшу лікарню Алеппо кинули дві бочкові бомби
Результат применения "бочковой бомбы" в Алеппо
Фото: EPA/UPG

Щонайменше дві бочкові бомби потрапили в суботу, 1 жовтня, у лікарню підконтрольну повстанцям в східній частині сирійського міста Алеппо.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Авіаційні снаряди потрапили в лікарню М10, яка є однією з найбільших в Алеппо, повідомили у Сирійсько-американській медичній спілці, яка підтримує цей медичний заклад.

"Дві бочкові бомби потрапили в лікарню М10. Також є повідомлення про використання касетних бомб", - заявив представник медичного товариства Адхам Сахлул.

Як повідомляє базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, в результаті бомбардувань російською і сирійською авіацією протягом п'ятниці, 30 вересня, загинули не менш ніж 20 осіб.

Життєво необхідну для східної частини Алеппо лікарню M10 вже бомбардували раніше на цьому тижні. Генсек ООН Пан Гі Мун назвав цю атаку військовим злочином.

В регіоні залишаються шість діючих лікарень.

Нагадаємо, напередодні Росія заявила, що буде продовжувати здійснювати авіаудари по підконтрольних повстанцям східних районах сирійського міста Алеппо всупереч вимогам США припинити бомбардування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram