ГоловнаСвіт

МЗС Росії попередило росіян про можливі провокації за кордоном 30 вересня

30 вересня виповниться рік з початку операції російської армії в Сирії.

МЗС Росії попередило росіян про можливі провокації за кордоном 30 вересня
Фото: tvc.ru

Міністерство закордонних справ Російської Федерації попередило громадян країни, які перебувають за кордоном, про можливі провокації 30 вересня, передає Русская служба Би-би-си.

Згідно з інформацією зовнішньополітичного відомства, чимало ісламських організацій закликали провести в п'ятницю, 30 вересня, акцію "Всесвітній день гніву і протесту" проти нового витка бойових дій в сирійському місті Алеппо.

Російське МЗС зазначає, що такі акції можуть бути використані екстремістами для провокацій проти російських громадян.

"У зв'язку з цим рекомендуємо росіянам, які перебувають або проживають за кордоном, проявляти завтра розумні запобіжні заходи, утримуватися від відвідування тих місць, де "гнів і протест" можуть бути обернені проти їхньої гідності та безпеки", - йдеться у повідомленні.

Акцію "Всесвітній день гніву і протесту" запропонував провести "Міжнародний союз мусульманських вчених" (IUMS). Він закликав імамів присвятити п'ятничну проповідь темі солідарності з населенням розгромленого Алеппо, яке знищується "сирійським режимом і його союзниками".

30 вересня виповниться рівно рік з початку операції російських ПКЗ у Сирії. У цей день президент Росії Володимир Путін отримав дозвіл Ради Федерації на використання військ у цій країні за запитом сирійського лідера Башара Асада.

Нагадаємо, що 20 вересня гумконвой ООН потрапив під авіаудари в Сирії, загинуло 12 людей. США звинуватили в атаці Росію

Сирійська армія 22 вересня анонсувала операцію з відновлення контролю над східною частиною Алеппо. Це сталося на наступний день після припинення перемир'я, досягнутого за посередництва Росії і США. Обидві сторони звинуватили одна одну в припиненні режиму тиші.

Після цього сирійська і російська авіація наносили удари по східних передмістях Алеппо, в результаті чого, за повідомленнями спостерігачів з прав людини у Сирії, загинуло понад 200 осіб.

25 вересня США звинуватили Росію у початку наступальної операції в Сирії.

28 вересня США пригрозили повністю припинити співпрацю з Сирією у тому випадку, якщо Росія і сирійський уряд не припинять атаки на обложене сирійське місто Алеппо і не відновлять де-факто перерване перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram