ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Роснафта" вимагає від РБК 3 млрд рублів за статтю про Сєчина

У держкомпанії заявили про шкоду репутації компанії.

"Роснафта" вимагає від РБК 3 млрд рублів за статтю про Сєчина
Фото: www.gazeta.ru

Російська держкомпанія "Роснефть" у суді вимагає від інформаційного агентства РБК виплатити 3,124 млрд рублів.

Про це повідомляє Rambler News Service.

У таку суму "Роснафта" оцінила завдану репутації шкоду і в суді подала відповідне клопотання. Рішення за позовом відкладено до 11 листопада.

"За завданням позивача центр професійної оцінки здійснює підготовку висновку щодо аналізу впливу можливих наслідків поширення відповідачем свідчень, які ганьблять репутацію позивача", - заявив представник "Роснафти".

Позов стосується статті "Сєчин попросив уряд захистити Роснафту від BP", яку РБК опублікувало у квітні, сам позов було подано того ж місяця. У публікації говорилося, що глава держкомпанії направив у кабінет міністрів прохання про те, щоб британська нафтова компанія не могла купити акції "Роснафти" під час приватизації.

"Роснафта" вважає, що стаття свідчить, що державі як акціонеру нав'язується "якась воля" компанії.

Представники РБК під час судових розглядів наполягали на тому, що інформація "була отримана від людей, яких не можна розкрити і привести в суд". Крім того, сторони допускали можливість укладання мирової угоди.

"Сьогодні позивач змінив вимоги і попросив стягнути з РБК більш ніж 3 млрд рублів. Під час засідання офіційних документів представники "Роснафти" не надали, вони повинні надати їх суду і нам у найближчі дні. Юристи РБК розглянуть документи, після чого ми будемо готові більш детально прокоментувати ситуацію", - розповіли у інформагентстві.

Відповідачами вказані: засновник РБК, телеканал, де обговорювалася публікація, а також співробітники медіахолдингу Костянтин Бочкарьов, Тимофій Дзядко, Людмила Подобєдова і Максим Товкайло.

"Роснафта" вже не вперше судиться з виданнями за публікації. Так, у 2014 році після статті "Сєчин повстав проти Заходу" був звільнений головний редактор газети "Коммерсантъ". Також судового рішення чекає позов держкомпанії до "Нової газети", але він пов'язаний з публікаціями, які мають не корпоративний характер, а присвячені особистим статкам Сєчина. У "Ведомостей" держкомпанія вже виграла, суд постановив знищити тираж газети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram