ГоловнаСвіт

В Естонії припиняють випуск двох російськомовних газет

Видавець продовжить розвивати російськомовні інтернет-портали.

В Естонії припиняють випуск двох російськомовних газет
Фото: Катя Куницкая

В Естонії з жовтня 2016 року вирішили припинити випуск двох газет - "День за днем" і "Postimees російською мовою".

Про це повідомляє Postimees із посиланням на видавця AS Postimees Grupp.

Газета "Postimees російською мовою" востаннє вийшла 29 вересня, останній номер "День за днем" вийде 1 жовтня. Інтернет-версії газет не закриватимуть.

"На сьогодні у порталів Rus.Postimees.ee, Limon.ee і Krasotka.ee вдвічі більше читачів, ніж у друкованих видань "День за днем" і "Postimees російською мовою". Рекламу активніше замовляють також на порталах. Тому AS Postimees Grupp вирішив закрити газети російською мовою і продовжити розвивати свої російськомовні інтернет-видання", - йдеться в повідомленні.

"В останні роки скорочується число передплатників і читачів усіх російськомовних газет, що випускаються в Естонії. Водночас російськомовні онлайн-видання демонструють стійке зростання кількості читачів", - зазначив голова правління AS Postimees Grupp Пееп Кала.

За його словами, тренд переходу читачів і рекламодавців в інтернет є вкрай швидким у російськомовних ЗМІ Естонії. Тому було прийнято рішення інвестувати в розвиток російськомовних новинних порталів.

Усім передплатникам обіцяють повернути гроші за неотримані номери газет.

Нагадаємо, минулого року комітет Європарламенту із закордонних справ Європейського парламенту схвалив доповідь, одним із пунктів якої є створення російськомовних ЗМІ для боротьби з російською пропагандою і дезінформацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram