ГоловнаСвіт

Україна - держава з величезним економічним потенціалом, - Східний комітет економіки ФРН

Німецькі бізнесмени вважають Україну ідеальною державою для того, щоб стати мостом між ЄС і ЄАЕС.

Україна - держава з величезним економічним потенціалом, - Східний комітет економіки ФРН

Україна є державою з величезним економічним потенціалом і в перспективі повинна стати успішнішою від Польщі.

Про це заявив прес-секретар Східного комітету німецької економіки Андреас Мец (Andreas Metz) у коментарі LB.ua.

"Сільське господарство, важка промисловість, IT-сфера - Україна повинна стати державою більш успішною, ніж Польща", - заявив він.

При цьому Мец зазначив, що відповідальність за економічне процвітання України лежить передусім на українському уряді. "ЄС не в змозі зробити нову Польщу з України", - зазначив він.

На думку експерта, Україні не слід остаточно розривати відносини з Росією. "Україна - ідеальна держава для того, щоб стати мостом між ЄС і ЄАЕС", - заявив Мец.

Представник Східного комітету також зазначив, що протягом останніх років вести бізнес з Україною стало легше завдяки приходу до влади молодого покоління і завдяки появі нових механізмів перевірки українських компаній на корумпованість. Разом із тим він визнав, що корупція, як і раніше, залишається серйозною проблемою в Україні. Другою серйозною проблемою він назвав часту зміну людей в уряді, відповідальних за налагодження економічного співробітництва між країнами.

Мец також визнав, що умови економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС "не дуже чесні" щодо України, оскільки український сільгоспсектор не отримав достатньо відкритого доступу на європейський ринок. За його словами, з тих пір, як УА набула чинності, експорт європейських товарів в Україну зріс на 30%, а з України в ЄС - на 3%. "Я не впевнений, що УА допомагає поліпшити інвестиції в Україну", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram