ГоловнаСвіт

Громадянина Британії звинувачено в тероризмі через участь у конфлікті на Донбасі

Справа "донбаського ополченця" є першою такого роду в Великобританії.

Громадянина Британії звинувачено в тероризмі через участь у конфлікті на Донбасі
Фото: vk.com/ahcbenny

У Великобританії прокуратура оголосила громадянину звинувачення, пов'язані з тероризмом, за його участь у бойових діях на сході України на стороні Росії і підтримуваних нею сепаратистів.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як вважають, справа 41-річного Бенджаміна Стімсона є першою такого роду в Великобританії.

Поліція в Манчестері повідомила, що Стімсону висунули два звинувачення: у намірі здійснити терористичні акти та діяльності, спрямованій на досягнення цієї мети, а також у намірі здійснити терористичні акти і сприяння терористичним актам.

Він перебуває під арештом, термін якого поки що визначено до 7 жовтня.

Поки що не ясно, чи визнає він свою провину. Газета The Telegraph написала, що він заперечує участь у бойових діях в Україні.

Раніше британець Грем Філліпс, який називає себе журналістом і відомий своєю відвертою підтримкою сепаратистів у повідомленнях про події на сході України, називав Бенджаміна Стімсона "донбаським ополченцем", як називають себе сепаратисти. За повідомленнями Філіпса, Стімсон говорив йому, що поїхав на Донбас в серпні 2015 року та повернувся через кілька місяців. За словами Філліпса, Стімсона затримали співробітники контртерористичного відділу поліції в аеропорту Манчестера в листопаді 2015 року.

У жовтні 2015 Стімсон, перебуваючи на Донбасі, дав інтерв'ю британській медіакорпорації "Бі-бі-сі", в якому, тримаючи в руках зброю, він заявляв, що готовий вбивати людей, якщо його життя опиниться під загрозою, а свою роль бачить в "захисті цивільного населення".

Як повідомлялося, в серпні в Донецькій області заарештовано громадянина Узбекистану, який воював за "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram