ГоловнаСвіт

За рік можна визначити безпосередніх винуватців знищення МН17, - юрист

Висновки міжнародної слідчої комісії поки що не дають можливості йти в суд, але дають підставу рухатися далі в розслідуванні.

За рік можна визначити безпосередніх винуватців знищення МН17, - юрист
Фото: EPA/UPG

Озвучені сьогодні в Нідерландах висновки міжнародної слідчої комісії з приводу авіакатастрофи малазійського пасажирського літака рейсу МН17 з юридичної точки зору ще не дають підстав передати справу в суд, але означають, що є можливість рухатися далі.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua повідомив старший партнер адвокатського об'єднання «Василь Кисіль і партнери», професор Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Шевченка Василь Кисіль.

«Встановлено факт, знаряддя злочину, як воно з'явилося, з якої території здійснено злочин. Але головна проблема не в цьому: Бук не засудиш, тому треба рухатися далі, щоб знайти винуватців - тих, хто давав наказ, хто здійснював пуск і т. ін.», - сказав юрист.

За його словами, з цього приводу розслідування поки що мовчить. «Я так думаю, що, судячи з дипломатичного варіанту цієї прес-конференції, коли було названо близько 100 причетних до злочину, за рік цю справу можна розкрутити і довести до логічного кінця», - сказав Кисіль.

«Ця заява багато чого значить», - додав юрист.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram