ГоловнаСвіт

У Новій Зеландії побудували перший у світі приватний космодром

Rocket Lab планує 4-5 запусків на місяць.

У Новій Зеландії побудували перший у світі приватний космодром
Фото: Rocket Lab

Американська компанія Rocket Lab повідомила про завершення будівництва першого в світі приватного стартового комплексу для орбітальних космічних польотів на віддаленому півострові в Новій Зеландії.

Про це інформує Space.com.

Компанія планує використовувати засіб, щоб запустити ракету Electron, призначену для виведення на орбіту невеликих супутників і невеликих вантажів.

За словами генерального директора Rocket Lab Пітера Бека, комплекс має ліцензію на проведення запуску кожні 72 години. Попри це, компанія планує здійснювати запуски 4-5 разів на місяць.

За словами ГВД компанії Rocket Lab Пітера Бека, орбітальні запуски з державних космодромів є занадто дорогими для більшості космічних підприємств і для того, щоб зробити з них запуск, необхідно стояти в черзі, принаймні, рік.

У 2015 році повідомлялося, що Rocket Lab планує здійснювати більш ніж 100 запусків щорічно, вартість яких буде складати до $5 млн. Низька вартість запусків пов'язана з їхньою частотою, вдалим розташуванням космодрому, новою технологією створення ракет і розташуванням будівництва ракети та її інфраструктури в одному місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram