ГоловнаСвіт

Сенатори порівняли політику Обами щодо Сирії з визначенням Ейнштейна про божевілля

Після загибелі більш як 400 тис. цивільних зрозуміло, що Росія і Сирія не зацікавлені в дипломатії.

Сенатори порівняли політику Обами щодо Сирії з визначенням Ейнштейна про божевілля
Фото: EPA/UPG

Сенатори-республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем жорстко розкритикували дипломатичні походи "без важелів" адміністрації президента США Барака Обами  з врегулювання ситуації в Сирії і закликали президента "вжити заходів", щоб припинити війну.

Як зазначається в спільній заяві двох законодавців, оприлюдненій у понеділок, "політика президента Обами в Сирії продовжує доводити жахливе підтвердження визначення Ейнштейна про божевілля: робити те ж саме знову і знову, очікуючи різних результатів", - повідомляє Укрінформ.

Сенатори констатували, що кривава бійня в Сирії триває, режим припинення вогню знищено

"Скільки лікарень, ринків, шкіл, а також дитячих майданчиків повинні розбомбити російські та сирійські літаки, перш ніж ми зрозуміємо, що Путін і Асад не зацікавлені у припиненні насильства? Скільки складів з продовольством і гуманітарних конвоїв ООН вони повинні знищити, перш ніж ми зрозуміємо, що Путін і Асад не зацікавлені в наданні допомоги нужденним?" - йдеться в заяві.

Законодавці наголосили, що після загибелі понад 400 тис. цивільних сирійців зрозуміло, що Росія і Сирія не зацікавлені в дипломатії.

"Путін і Асад не хочуть бути посередниками світу. Вони хочуть виграти війну. І бездіяльність американської сторони допомагає їм зробити це", - наголосили представники Сенату.

За словами сенаторів, поки Сполучені Штати не будуть готові зробити кроки, щоб змінити умови на місцях у Сирії, війна, терор, потоки біженців, а також нестабільність триватимуть.

Нагадаємо, напередодні США звинуватили Росію в початку наступальної операції в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram