ГоловнаСвіт

У Москві пройшов другий з'їзд сепаратистів

Учасники розмірковували про право народів на самовизначення, маючи на увазі сепарацію від "країн-узурпаторів".

У Москві пройшов другий з'їзд сепаратистів
Фото: "Новая газета"

У неділю в Москві відбувся форум "Діалог націй. Право народів на самовизначення і побудову багатополярного світу" - з'їзд сепаратистських рухів з усього світу, який уже вдруге проводять у Москві.

Про це пише "Медуза".

Конференція, яка 2015-го мала назву "експертної", а 2016-го стала "правозахисною", пройшла в готелі "Рітц Карлтон Москва", її організатор - "Антиглобалістський рух Росії". Завдяки кільком представникам з Техасу, Каліфорнії, Гаваїв, Пуерто-Рико, Ірландії, Каталонії і навіть Західної Сахари захід отримав статус "міжнародного".

Гості форуму роздавали інтерв'ю, розмірковували про національну ідентичність. Крім того, кілька людей у камуфляжі, зібравшись в невелику групу, обговорювали долю самопроголошених "республік" на південному сході України.

В остаточному списку іноземних гостей виявилися представники 11 організацій (сепаратистів із Донбасу туди не включили). Від Росії чомусь були депутати Держдуми від партії ЛДПР.

Загалом тези делегатів не надто відрізнялися одна від одної - переважно всі вони так чи інакше говорили про право народів на самовизначення, маючи на увазі сепарацію від "держав-узурпаторів". При цьому практично всі гості підкреслювали, що домагатися незалежності мають намір мирним шляхом.

У перерві сепаратисти з різних країн протягом півгодини охоче фотографувалися.

Нагадаємо, житель Херсонської області отримав реальний термін за сепаратизм у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram