ГоловнаСвіт

Глава МЗС Британії заявив, що Росія може бути винна у військових злочинах в Сирії

"Путінський режим не просто дає в руки Асаду револьвер. В деяких випадках він сам стріляє".

Глава МЗС Британії заявив, що Росія може бути винна у військових злочинах в Сирії
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що Росія винна у затягуванні громадянської війни у Сирії і, можливо, в скоєнні військових злочинів у формі авіанальотів на автоколони з гуманітарною допомогою.

Про це він сказав в ефірі BBC.

"Путінський режим не просто, так би мовити, дає в руки Асаду револьвер. В деяких випадках він сам стріляє з револьвера. Самі росіяни в цьому беруть участь. Нам потрібно подивитися, чи був вибір цілі (гуманітарної колони ООН) зроблений зі знанням того, що це абсолютно невинні цивільні цілі. Якщо це так, то це військовий злочин", - заявив міністр.

Крім того, у суботу ввечері було поширено спільну заяву ЄС, Франції, Італії, Німеччини, США і Великобританії, в якій говориться, що Росія повинна довести готовність зробити все необхідне для порятунку дипломатичного врегулювання у Сирії.

"Руйнівні події в Сирії на цьому тижні підкреслюють те, що ми обговорювали протягом деякого часу: Росія повинна довести, що готова і має намір зробити все необхідне для порятунку дипломатичних зусиль, націлених на відновлення режиму припинення вогню, забезпечити безперешкодний гуманітарний доступ і створити необхідні умови для продовження переговорів щодо політичних процесів у країні під егідою ООН ", - наголошується в спільній заяві глав МЗС Великобританії, Німеччини, Італії, США, Франції та Високого представника ЄС.

Нагадаємо, що у понеділок в околицях Алеппо в результаті авіанальоту було знищено автоколону у складі 31 вантажівки, яка повинна була доставити гуманітарну допомогу обложеному населенню міста.

При цьому загинуло близько 20 осіб. Кремль заперечував причетність Росії до атаки на гуманітарний конвой.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram