ГоловнаСвіт

Британський посол порадила Україні самій розбиратися з Філіпсом

Джудіт Гоф відповіла на відкритий лист посла України Галібаренко.

Британський посол порадила Україні самій розбиратися з Філіпсом
Грэм Филилпс
Фото: vesti.ru

Посол Великобританії Джудіт Гоф вважає, що Україна сама повинна вирішити, як вчинити з пропагандистом Гремом Філіпсом, відповідно до законодавства.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці, коментуючи відкритий лист посла України Наталії Галібаренко.

"Я бачила відеозапис обміну полоненими минулого тижня, і була вражена поведінкою Грема Філіпса щодо Володимира Жемчугова. На моє переконання, це не журналістика", - написала вона.

Посол зазначила, що дії Філіпса не дають підстав британській владі заборонити йому виїзд за межі країни.

"Багато хто закликав Великобританію позбавити його паспорта. Пан Філіпс не здійснив правопорушення у Великобританії, яке могло б стати підставою для британського уряду заборонити йому виїзд за межі країни. Якщо він порушив українське законодавство, то це повноваження української влади вирішити, як вчинити з паном Філіпсом в Україні", - підкреслила посол.

Нагадаємо, Грем Філіпс є позаштатним співробітником Russia Today, а також до березня 2015 року працював для телеканалу міноборони РФ "Звезда". Він знімає провокаційні матеріали про події, в яких сам же і бере участь, про війну на сході України. У своїх репортажах Філіпс називає українську сторону "фашистами" та "київською хунтою", що збігається з тезами офіційних російських ЗМІ.

У грудні 2015 року ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький нагородив Філіпса медаллю "За заслуги" II ступеня.

У серпні Грем Філіпс влаштував дебош в редакції німецького видання, яке опублікувало розслідування по МН-17. У вересні він був помічений біля КПП "Каланчак" на в'їзді в окупований Крим, де намагався спровокувати військовослужбовців.

17 вересня Філіпс став учасником чергового скандалу, коли при обміні полоненими намагався принизити покаліченого українця Володимира Жемчугова. У зв'язку з цим посол України у Великобританії закликала владу країни звернути увагу на вчинки пропагандиста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram