ГоловнаСвіт

Клімкін: Росія незворотно відповість за катастрофу MH17

За словами міністра, Росія перешкоджає притягненню до відповідальності осіб, причетних до збивання МН17.

Росія незворотно відповість за катастрофу малайзійського літака МН17.

Про це заявив голова МЗС України Павло Клімкін 22 вересня під час виступу на міністерському засіданні Радбезу ООН з міжнародної авіаційної безпеки, повідомляють на сайті МЗС.

Міністр також зазначив, що російська агресія проти України супроводжується грубим порушенням міжнародного законодавства у сфері авіаційної безпеки. За словами Клімкіна, дії Росії унеможливлюють забезпечення Україною безпечного використання повітряного простору над неконтрольованими територіями України.

Голова МЗС України також заявив, що Росія перешкоджає притягненню до відповідальності осіб, причетних до збивання МН17. "Росія як постійний член Ради Безпеки ООН заблокувала створення міжнародного трибуналу з питань МН17, який мав стати ефективним механізмом реагування міжнародної спільноти на цю трагедію", - зазначив міністр.

Клімкін також повідомив, що Україна разом з партнерами в рамках Спільної групи з розслідування катастрофи літака продовжує пошук інструментів покарання винних.

Міністр також зазначив, що катастрофа літака МН17 є прикладом міжнародного тероризму, підтримуваного на рівні держави.

Крім того, голова українського зовнішньополітичного відомства звернув увагу учасників засідання на необхідність розробити міжнародні механізми посилення захисту об'єктів критичної інфраструктури, зокрема для підвищення безпеки в аеропортах і забезпечення ефективного контролю за пересуванням іноземних бойовиків-терористів.

За підсумками засідання Радбезу ООН Клімкін дав прес-конференцію. Під час спілкування зі ЗМІ міністр продемонстрував міжнародну навігаційну карту, яка показує, що світові авіаперевізники уникають польотів над окупованими Росією Кримом і Донбасом.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. У результаті трагедії загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Раніше у вересні в Нідерландах оприлюднили нові документи про причини катастрофи МН17. З документів випливає, що голландський уряд практично відразу з'ясував, що в катастрофі Boeing винуваті проросійські бойовики. Нідерланди 28 вересня оприлюднять висновки слідства про катастрофу Boeing.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram